Alergeni
Če imate kakršno koli alergijo na hrano, se obrnite na naše osebje.
V primeru dvoma se je vedno bolje izogniti jedi, o kateri niste prepričani.
Najpogostejši alergeni v kitajski kuhinji so:
.
- Soja: Uporablja se v sojini omaki, sojini pasti, tofuju in drugih fermentiranih sojinih izdelkih.
- Arašidi: Pogosto se uporabljajo v ocvrtih jedeh, kot so spomladanski zvitki in ocvrti piščanec.
- Sezam: Uporablja se kot preliv za jedi ali v sezamovem olju.
- Gluten: Prisoten v pšenici, ječmenu in rži. Lahko se nahaja v testeninah, rezancih in omakah.
- Raki: Uporabljajo se v juhah, omakah in kot samostojna jed.
- Jajca: Uporabljajo se kot vezivo v omakah, testeninah in drugih jedeh.
- Mleko: Lahko se nahaja v sladicah, juhah in omakah.
Alergeni v kitajski restavraciji Dva Zmaja
Vsebnost snovi, ki povzroča alergijo ali preobčutljivost
1* Žito, vsebuje gluten
1 wheat bran protein, 1 Weizenkleie Protein, 1 麦麸蛋白
2* Raki
2 crustaceans, 2 Krebstiere, 2 甲壳动物
3* Jajca
3 eggs, 3 Eier, 3 蛋类
4* Ribe
4 fish, 4 Fische, 4 鱼
5* Arašidi
5 peanuts 5 Erdnüsse, 5 花生
6* Soja
6 soybeans, 6 Sojabohnen, 6 大豆
7* Mleko, mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo
7 milk 7 Milch, 7 牛奶类
8* Oreški
8 nuts, 8 Muttern, 8 坚果
9* Zelena
9 celery, 9 Sellerie 9 芹菜
10* Gorčično seme
10 mustard 10 Senf, 10 芥末
11* Sezamovo seme
11 sesame, 11 Sesam, 11 芝麻
12* Žveplov dioksid
12 sulfur dioxide 12 Schwefeldioxid 12 二氧化硫
13* Volčji bob
13 lupine 13 Lupine 13 羽扇豆
14* Mehkužci
14 mollusks 14 Mollusken 14 软体动物
Ponudba kitajske hrane
© Kitajska restavracija Dva Zmaja. Vse pravice pridržane.