Skoči na vsebino

Alergeni

Če imate kakršno koli alergijo na hrano, se obrnite na naše osebje.

V primeru dvoma se je vedno bolje izogniti jedi, o kateri niste prepričani.

Najpogostejši alergeni v kitajski kuhinji so:

.

  • Soja: Uporablja se v sojini omaki, sojini pasti, tofuju in drugih fermentiranih sojinih izdelkih.
  • Arašidi: Pogosto se uporabljajo v ocvrtih jedeh, kot so spomladanski zvitki in ocvrti piščanec.
  • Sezam: Uporablja se kot preliv za jedi ali v sezamovem olju.
  • Gluten: Prisoten v pšenici, ječmenu in rži. Lahko se nahaja v testeninah, rezancih in omakah.
  • Raki: Uporabljajo se v juhah, omakah in kot samostojna jed.
  • Jajca: Uporabljajo se kot vezivo v omakah, testeninah in drugih jedeh.
  • Mleko: Lahko se nahaja v sladicah, juhah in omakah.

Alergeni v kitajski restavraciji Dva Zmaja

Vsebnost snovi, ki povzroča alergijo ali preobčutljivost


1* Žito, vsebuje gluten

1 wheat bran protein, 1 Weizenkleie Protein, 1 麦麸蛋白


2* Raki

2 crustaceans, 2 Krebstiere, 2 甲壳动物


3* Jajca

3 eggs, 3 Eier, 3 蛋类


4* Ribe

4 fish, 4 Fische, 4


5* Arašidi

5 peanuts 5 Erdnüsse, 5 花生


6* Soja

6 soybeans, 6 Sojabohnen, 6 大豆


7* Mleko, mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo

7 milk 7 Milch, 7 牛奶类


8* Oreški

8 nuts, 8 Muttern, 8 坚果


9* Zelena

9 celery, 9 Sellerie 9 芹菜


10* Gorčično seme

10 mustard 10 Senf, 10 芥末


11* Sezamovo seme

11 sesame, 11 Sesam, 11 芝麻


12* Žveplov dioksid

12 sulfur dioxide 12 Schwefeldioxid 12  二氧化硫


13* Volčji bob

13 lupine 13 Lupine 13 羽扇豆


14* Mehkužci

14 mollusks 14 Mollusken 14 软体动物


Ponudba kitajske hrane

© Kitajska restavracija Dva Zmaja. Vse pravice pridržane.

Delite s ostalimi